Fortum Power Cup on seuratyön näyteikkuna ja seurojen yhteinen voimanponnistus

Power Cup tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Siinä muutama luku.

Laajana tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille.

Koska suuri tapahtuma herättää kiinnostusta on seuroja myös kannustettu hyödyntämään tapahtumaa niin uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa kuin uusien lajiharrastajien innostamisessa.

Yksi tapahtuman tavoitteista oli myös entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta. Nyt tänä vuonna voimansa näyttivät Vantaan, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

Järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastasivat paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, Puma-Volley , Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley.

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin.

 

Power Cup suurin mahdollisuus pääkaupungin seuroille

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ari Koskenoja, Korson Veto, pitää tapahtuman järjestämistä Vantaalla todella merkittävänä asiana paikallisille lentopalloseuroille.

-Tapahtuma järjestetiin nyt, 15-vuoden tauon jälkeen täällä. Paitsi, että se on luottamuksen osoitus liitolta, se on ollut myös hieno mahdollisuus seuroillemme näyttää osaamistaan, hän korostaa.

Järjestelyt aloitettiin jo runsas vuosi sitten. Vantaan Myyrmäki ei ollut valintana itsestään selvä ja muitakin paikkoja pohdittiin. Ehdotuksina vilahtelivat Espoon Leppävaara, Tuusula, Helsingin Käpylän urheilupuisto ja myös Vantaan Tikkurila.

Myyrmäki valikoitui kuitenkin parhaaksi. Päätöstä puolsivat erityisesti hyvät ja kompaktit suorituspaikat ja riittävät fasiliteetit näin suurelle joukolle nuoria urheilijita. Tärkeänä plussana oli alueen hyvä joukkoliikenne ja myös HSL:n kätevä matkakortti, osana kisapassia.

Erityisesti myös paikallisten lentopalloseurojen innostus tapahtuman tiimoilta, omalta osaltaan, helpotti päätöksen syntymistä Myyrmäen eduksi.

-Täällä on hyvä järjestää tällainen suurtapahtuma ja kuluneen vuoden aikana monet asiat ovat loksahtaneet hienosti paikalleen. Se on näkynyt hyvin onnistuneena tapahtumana, korostaa järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut, Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja.

Suurimpina haasteina, jotka onnistuttiin hoitamaan yhteistyöllä hienosti, oli talkoolaisten hankinta ja riittävien majoitustilojen löytäminen hyvien kulkuetäisyyksien päästä kisailupaikalta. Kun näissä onnistuttiin, niin se oli hyvä perusta onnistuneen tapahtuman järjestämiselle.

 

Nyt ollaan voiton puolella ja kilpailunjohtajan ilme alkaa olla rento, kun tapahtuma on sujunut ongelmitta.

-Tapahtuman aikana tarvitsi ratkoa enää pieniä käytännön juttuja ja ehdin myös itse nautiskella Power Cupin ainutlaatuisesta tunnelmasta, Ari Koskenoja naurahtaa.

 

Tunnelmia Kilterin koululla

Majoitus sitoi myös eniten talkoolaisia. Ympärivuorokautinen valvonta kouluilla vati yli 350 vapaaehtoista.

Yksi majoituskouluista oli Kilterin koulu Myyrmäessä. Siellä majoittui 141 powercupilaista. Kausalan Yritys, Kimmo Volley ja Savitaipaleen Urheilijoiden majoitui tapahtui täällä.

Ensimmäinen yö oli takana ja aamu kahdeksalta oli talkoolaisten vahdin vaihto. Koulun majoitusvastaava Juha Niskanen, Korson Veto, oli valvonut yön ja kertoo kuulumiset päivävuoroon saapuvalle Risto Lindbergille.

-Yö sujui mallikelpoisesti ja rauhallisesti. Koska Kilterin koulu on tässä ihan Myyrmäen keskustassa, niin kyllä tuossa ulkosalla porukkaa illalla poikkesi vähän kuikuilemassa, yön valvonut Niskanen kertoi.

 

Koulun ruokasalissa aamupalalla riitti vilskettä ja valmistautuminen päivän koitoksiin oli meneillään. Aurinko pilkotti ja päivän haasteet odotivat kaikkia.

-Hauskaa on ja rennolla fiiliksellä taas hommat hoidetaan ja aina näissä talkoohommissa on kivaa, päivävuoroon valmistautuva Risto Lindgren totesi. Iloinen tunnelma välittyi talkoolaisista ja jokaiselle pelamaan lähtevälle huikattiin hyvän onnen toivotukset. Tasapuolisesti.

 

Lentopalloilijatkin marsivat vatsallaan

Mikä on Polar Cupissa pelaavalle nuorelle tärkein asia kaverien jälkeen? No tietenkin ruoka! Tämän tietävät tapahtuman ruokailuvastaavat Marja Valkeavuori, Naarasleijonat, ja Heini Manninen, Korson Veto.

Päivittäinen ruokalijamäärä on ollut yli 7000 ja aterioita on nautittu kahdesti päivässä. Ruoka-annoksia tapahtuman aikana jaettiin 57000. Eli sutinaa on Myyrmäen Energia Areenalla riittänyt.

-Hyvällä meiningillä on menty ja toki hetkellisesti on ollut jonoja ruokapisteillä. Ne on kuitenkin saatu hoidettua nopeasti, kiitos meidän hyvän talkooporukan, ruokavastaava Marja Valkeavuori kertoo.

Talkoolaisia on ruokahuollossa ollut päivittäin noin 40, kokonaisvahvuuden ollessa yli 70.

Emännät kiittelevät myös ruokailijoita hyvästä käytöksestä. Vaikka nälkä varmasti on kaikilla ollut, on maltettu pysyä jonossa ja odotettu omaa vuoroa kiltisti.

-Mekin olemme oppineet koko ajan uutta ja pienillä jutuilla

on saatu jonon liikkuminen vieläkin juohevammaksi, toinen ruokavastaava Heini Manninen sanoo.

Ruokaa on myös kiitelty ja erityisesti sitä, että ruokaa on riittävästi.

-Pieniä ongelmia on ollut, mutta nekin ovat johtuneet kilpailuaikataulujen muutoksista ja viivästymisestä. Arvosana onnistumisellemme on mielestäni ollut ihan kiitettävä, Marja Valkeavuori toteaa.

-Erityistä kiitosta saavat talkoolaisina olevat Martat. Heitä on ollut runsaasti mukana ja he ovat olleet ihanan joustavia ja tämä on edesauttanut koko ruokailujen onnistumista, Heini Manninen iloitsee.

Hän kertookin, että poikkeuksena tapahtuman muihin talkoolaisiin, juuri ruokahuollossa on suurin osa tullut muuta kautta kuin seurojen vapaaehtoisina, monet ovatkin ruokahuollon ammattilaisia.

-On hienoa, että meidän Power Cup on saanut liikkeelle niin monia mukavia ihmisiä lentopalloilun ulkopuolelta auttamaan tänne, hän kiittelee.

Nyt tapahtuman viime metreillä ollaan voiton puolella ja kumpainenkin ruokahuollon vastaavista on jo rennolla mielellä.

-Kivasti meni ja sen verran tiukkaa kuitenkin oli, että ihan tässä on talkootyöstä lomaa ansainnut, Marja ja Heini toteavat yhdessä.

Tähän varmasti kaikki Power Cup 2017 talkoolaiset yhtyvät.

 

Teksti ja kuvat: Ari Martinaho

Posted in lentopallo, Uncategorized, Vantaa Ducks.