Eläimellinen häntäpään kamppailu tuiki tärkeistä sarjapisteistä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjan viimeiseksi juuttunut Vantaa Ducks kohtaa lauantaina 4.11.2017 Kokkolan Tiikerit. Ilman voittoa taapertavien ankkojen ja yhden voiton saalistaneen Tiikereiden kohtaaminen alkaa klo 17.00. Ottelu on äärimmäisen tärkeä kamppailu molemmille joukkueille. Vantaa Ducksilla on kymmenen tappio-ottelun jälkeen mahdollisuus avata lopullisesti kautensa ja voittotilinsä. Tässäkin ennakossa olisi mahdollisuus luetella monia hyviä syitä, miksi pistepussi ei ankoilla ole vielä täyttynyt kuin yhdellä sarjapisteellä. Lauantaina voidaan kääntää uusi lehti pelaamalla kauden ensimmäinen ehjä peli ja jätetään selitykset vaikka kauden päätösjuhlien pikkutunneille. Viime kausien kestomenestyjä Tiikerit on ollut pelillisissä vaikeuksissa tällä kaudella, joten kumpikaan joukkue ei lähde otteluun ennakkosuosikkina.

Kokkolan Tiikereiden päävalmentaja Tapio Nissi totesi keskiviikon Lakkapäälle hävityn pelin jälkeen, että ”taas kerran saa selitellä tappiota. Kuitenkin: peli paranee koko ajan. Kalle Määttä rauhoitti peliä, mutta väsähti lopussa”. Kalle Määtän tulo Tiikereiden passariksi kertoo, että menestykseen tottunut seura hakee aktiivisesti ratkaisuja pelinsä lukon avaamiseksi. Lauantaina nähdään miten Määttä saa parannettua hyökkääjätiikereiden tarjoilua. Sarjan häntäpäässä viihtyminen on varmasti luonut myös Tiikereille painetta. Lauantaina nähdään miten monessa liemessä keitetty Tapio Nissi kestää Lumon hornankattilassa eläimellisen häntäpään taistelun melskeet. Viime kaudella Nissi oli LEKA Volleyn käskijä ja vieläkin Lumon parketin rakosista löytyy Nissin pureskelemien tussin korkkien murusia. Taisi taktiikkataulukin saada kyytiä. Kalle Määtän lisäksi Tiikereissä kannattaa kiinnittää huomio ikitiikeri Antti Leppälään, joka varmasti tekee kaikkensa Tiikereiden voiton eteen.

Vantaa Ducks lähtee lauantain otteluun viikon harjoitusrupeaman jälkeen. Alkukausi on ollut tiukan ohjelman takia yhtä sarjapeliä, joten joukkue saa harjoitusten ohella myös hetken hengähtää kotiseudullaan. Päävalmentaja Ismo Tuominen totesi tappiollisen Loimu-pelin jälkeen, että ”tänään meillä oli hyvä vastaanottopeli, mutta se ei näkynyt hyökkäyksessä”. Ilman toimivaa hyökkäyspeliä ei ottelua voiteta, joten lauantaina varmasti pääosassa ovat yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen. Hakkuripelikin pitää saada kulkemaan vähemmillä virheillä, mikäli Tuomisen nimittämä ns. kuolemanpeli Tiikereitä vastaan halutaan voittaa. Ankkojen selässä oleva tappioapina on kasvanut jo gorillan mittoihin. Voitolla tuo tappiogorilla saataisiin häädettyä Lumosta Hollihaan häkkiin ja pienen ottelutaukoon päästäisiin vapautuneemmalla fiiliksellä. Jaossa on vantaalaisille ankoille vielä kuusikymmentä sarjapistettä, joten kaikki on vielä mahdollista. Mutta tärkeät pelit on vain voitettava. Lauantaina on tärkeä peli molemmille joukkueille. Nyt jos koskaan kannattaa tulla Lumoon kannustamaan Vantaa Ducks kauden avausvoittoon.

Eläinkunnan kohtaamisen jälkeen Ducksilla on pari harjoitusviikkoa saada peli lopullisesti uomilleen. Seuraava peli pelataan LEKA Volleyta vastaan vieraissa 18.11. Marraskuun 25.11. klo 17.00 pelataan vasta seuraava kotipeli ja silloin vastaan asettuu sarjanousija Akaa Volley. Ennen Akaa Volley peliä ankat vierailevat vielä keskiviikkona 22.11. Rantaperkiön Iskun vieraana.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.