Ducks jäi pisteittä Raision taisteluottelussa

3-1 (21-25, 25-21, 26-24, 25-19)

Vantaa Ducks joutui pelaamaan ottelun hieman normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, Lassi Nurminen oli riveistä poissa kuumesairauden takia ja myös kuumeilusta kärsinyt Toni Kankaanpää siirtyi sivuun ensimmäisessä erässä. Normaalista poikkeava oli myös tuomariston kierrätyskokoonpano, kun sairastapauksen takia verkkotuomari siirtyi päätuomariksi, rajatuomari verkolle ja katsomosta löytyi lippumies rajalle. Äkkikomennukset onnistuivat kohtuullisesti.

Ducks aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi ensimmäisen erän alussa 1-8 johtoon. Kotijoukkue Loimu pääsi vähitellen ottelurytmiin mukaan ja nousi lähituntumaan tilanteessa 16-17. Hienosti pelanneen Atte Rissasen johdolla Ducks palasi neljä pisteen johtoon tilanteeseen 16-20 ja otti erävoiton numeroin  21-25.

Toista erää pelattiin tasaisissa merkeissä puolen välin 12-12 tilanteeseen saakka. Passari Scott Fiferin syöttövuorolla Loimu nappasi viisi peräkkäistä pistettä tilanteeseen 17-12 ja piti johtonsa loppuun saakka,  Kirill Borichev päätti nelospaikan lyönnillään erän numeroihin 25-21. Loimun torjunta oli tiivistä ja keskimiehet Trent O´Dea ja Tuomas Koppanen nappasivat kotijoukkueen erän kahdeksasta torjunnasta viisi.

Kolmas erä oli tasaista taistelua ja pitkiä palloralleja tilanteeseen 14-14 saakka. Ducks hivuttautui neljän pisteen johtoon tilanteessa 16-20 ja ottelun ensimmäinen piste oli jaossa Ducksin johtaessa eräpallotilanteessa 21-24. Ducksin passipeli sumppuuntui laitoihin ja Loimu sai kolmella peräkkäisellä torjunnalla eräpallon haltuunsa tilanteessa 24-25. Kirill Borichev otti erän lopussa kaksi torjuntaa ja päätti lopulta erän Loimulle nelospaikan lyönnillään numeroihin 26-24.

Neljäs erä oli tasainen tilanteeseen 4-4 saakka, mutta murheellisesta erätappiosta lamaantunut Ducks ei saanut harvalukuisen raisiolaisyleisön kannustamaa kotijoukkuetta enää kuriin ja ottelun ratkaisu oli selvästi näkyvissä teknisellä tauolla pisteiden revettyä numeroihin 14-7. Erän puolen välin jälkeen Ducksin normaalista aloituskuusikosta oli liberon lisäksi kokoonpanossa mukana kaksi pelaajaa. Erä selvästi Loimulle numeroin 25-19.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloituskokoonpanoon komennon saanut keskitorjuja Atte Rissanen vastasi tilanteeseen loistavasti ja keräsi 100% hyökkäystehoilla komeat pisteet 11/+10, Alpár Szabón saldo oli jälleen erinomainen 14/+12 ja viisi torjuntaa. Ducksin keskimiehet olivat erinomaisessa vedossa ja olisivat kaivanneet lisätöitä hyökkäyspuolella. Karl Külaots hoiteli hakkurin tonttinsa hienosti pistein 20/+11. Ottelu oli yleisöä viihdyttävä ja sisälsi lukuisia pitkiä palloralleja.

Alpár Szabó, Ducks:

– Peli oli todella vaikea meille. Meillä oli viikolla sairastumisia, mutta Attet Rissanen ja Kyrölä suoriutuivat hyvin. Aloitimme ensimmäisen erän hyvin ja toisessa erässä nousimme hyvin taistelemaan erävoitosta. Kolmas erä oli ottelun tärkein enkä tiedä miten onnistuimme häviämään sen 21-24 tilanteesta.

Gino Naarden, Loimu:

– Jos vertaa reagointiamme ottelun huonoon alkuun alkukauden vastaaviin, teimme mielestäni hienon suorituksen tänään. Ottelu antoi meille itseluottamusta. En ole tyytyväinen omaan peliini, pystyn paljon parempaankin. Onneksi meillä on vielä aikaa valmistaa peliämme ennen pudotuspelejä.

Ismo Tuominen, Ducks:

– Emme ansainneet pisteitä tänään. Valmistautuminen meni heikosti, kun pari miestä normaalista kuusikosta oli poissa. Olimme silti kiinni kolmessakin pisteessä, mutta ottelu kulminoitui kolmannen erän loppuun. Teimme siinä sovitun vastaisia valintoja ja Loimun hyvä torjunta sai meidät lamaantumaan.

Christophe Achten, Loimu:

– Teimme alun itsellemme vaikeaksi. Varoitin joukkuetta ennakkoon, sillä vaikka olemme voittaneet Ducksin jo kolmesti tällä kaudella, heidän pelinsä on kehittynyt viime aikoina. Onnistuimme ottamaan oikeita riskejä kolmannen erän lopussa ja peli päättyi käytännössä jo siihen. Laitoimme painetta nyt mm. Lakkapäälle ja Lekalle, tavoittelemme edelleen 5. sijaa runkosarjassa.

Otteluisäntä Kisakallion Urheiluopiston palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Janne Marttila
Ducks: Alpár Szabó

LähiTapiolan pisteet
3 Marttila Loimu
2 Naarden Loimu
1 Szabo Ducks

Raision Loimu – Vantaa Ducks 3-1
21-25, 25-21, 26-24, 25-19
Raision Loimu: Naarden 20/+13,Marttila 19/+12,O’Dea 13/+8

Vantaa Ducks: Külaots 20/+11,Szabó 14/+12,Rissanen 11/+10

Ottelutilasto

Vantaa Ducks
Tiedotus/Esa Parviainen

 

Posted in Uncategorized.