Ankat pörhentelevät pohjoisen pakkasissa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa sarjassa kahdeksantena oleva Vantaa Ducks suuntaa viikonlopuksi pohjoiseen. Lauantaina 24.2. kohdataan Napapiirillä Rovaniemellä Team Lakkapää ja sunnuntaina 25.2. Etta Pohjois-Pohjanmaan valkeassa helmessä Oulussa. Vantaa Ducksin perässä runkosarjassa vain pisteen päässä on Tiikerit, joten vierasturneelta olisivat pisteet, vaikka nyhtösellaiset enemmän kuin tarpeen. Ankkojen peli keskiviikkona Hurrikaania vastaan lupasi välillä paljon, mutta jätti lopulta niin pelaajille, staffille, talkoolaisille kuin kannattajille tyhjän olon. Erä saatiin, mutta enempäänkin oli mahdollisuus. Viikonloppuna on tarjottimella kuusi sarjapistettä, jotka maistuisivat varmasti pistenälkäiselle, kokeneelle päävalmentajalle Ismo Tuomiselle.

Team Lakkapää on sarjassa seitsemäntenä, mutta parempaan sijoitukseen on vielä mahdollisuus, jopa viidenneksi. Joukkueen vuosi 2018 on toistaiseksi ollut pelillisesti mollivoittoinen. Passari McKayn nilkka vihoittelee edelleen, joten lauantaina passarina saattaa häärätä aikanaan Korson Vedonkin paidasta tuttu Joel Juurinen. Henri Tuomi osaa varmasti sytyttää joukkueensa ankkoja vastaan, joten kova iltapuhde on lauantaina edessä. Edellinen kohtaaminen Vantaan Korson Lumohallissa oli viisieräinen vääntö ja kääntyi lopulta Lakkapään voitoksi. Otteluohjelmassa luonnehditaan, että Lakkapään pelin alkuvuoden yskähtely on äitynyt talviflunssaksi. Saa nähdä miten tukkoisena joukkue vyöryy ankkojen kimppuun.

Etta on sarjassa kolmantena, mutta toinenkin sija on hyvin vielä haarukassa. Lauantaina pyörähtävät oululaiset Savossa Sampoa vastaan pienellä lämmittelyllä, joten sunnuntaina vastaan asettuu huippuunsa viritetty miehistö. Edellinen kohtaaminen Lumossa päättyi ankkojen voittoon 3 – 2, joten päävalmentaja Olli Kuoksa haluaa nyt kairata voiton ja tarvittavat pisteet Ouluun ankkojen nokan edestä. Etta on kova puolustusjoukkue ja rosterista ei heikkoa lenkkiä löydy. Hakkuri Joonas Jokela vasaroi mestarillisesti ja häntä säestävät Eetu Pennanen ja kovakätinen Jiri Hänninen. Niko Haapakoski on kapellimestarina kehittynyt ja olihan hän viime kesän maajoukkueemme kakkospassarina.

Toni Kankaanpää kaipasi Hurrikaani-tappion jälkeen joukkueeltaan vieläkin vahvempaa keskittymistä eli läsnäoloa. Se heijastuisi tekemiseen tarkkuutena ja lisääntyvänä energiana. Ankkojen voittavalla asenteella on niin Lakkapää kuin Ettakin laitettavissa ahtaalle. Puolivälieräpaikka on täysin joukkueen omissa käsissä, mutta mikään Korson kirkossa kuulutettu paikka se ei vielä ole. Tiikerit roikkuu ihan röpelöisellä ankaniholla. Ankoilla on toki yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Tiikereillä. Ankkojen vuosi 2018 on pelillisesti ollut nousujohteinen ja joukkue on saavuttamassa iskukykynsä juuri tärkeiden pelien aikaan.

Viikonlopun pelien jälkeen seuraavana viikonloppuna ankat liihottelevat Pohjois-Savoon LEKA Volleyn vieraaksi. Sitten on edessä runkosarjan päätösottelu, joka pelataan Lumossa 9.7. klo 18.30. Ottelun yhteydessä tehdään myös hyvää keräämällä rahaa Korson Diakonian kautta lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.